Poli╚Ťia din Hong Kong a arestat joi 11 persoane, printre care un avocat, sub acuza╚Ťia c─â ar fi ajutat 12 activi╚Öti pro-democra╚Ťie din Hong Kong s─â ├«ncerce s─â fug─â din ora╚Ö, conform Associated Press.

Represiunea a sporit ├«ngrijorarea c─â Beijingul dore╚Öte mai mult control asupra ora╚Öului ╚Öi ├«ncalc─â promisiunea c─â Hong Kong va men╚Ťine drepturile civile proprii ╚Öi sistemele politice separate pe o perioad─â de 50 de ani din momentul ├«n care a revenit sub control chinezesc.

Poli╚Ťia a arestat opt b─ârba╚Ťi ╚Öi trei femei cu v├órste cuprinse ├«ntre 18 ╚Öi 72 de ani pentru ÔÇ×asistarea infractorilorÔÇŁ, potrivit South China Morning Post, care a citat surse nenumite. Ace╚Ötia au fost cita╚Ťi spun├ónd c─â anchetele de p├ón─â acum au ar─âtat c─â cei aresta╚Ťi nu ├«ncalc─â nicio infrac╚Ťiune conform legii securit─â╚Ťii na╚Ťionale.

Noul val de arest─âri vine la o s─âpt─âm├ón─â dup─â ce 55 de activi╚Öti au fost re╚Ťinu╚Ťi ├«n cea mai mare represiune ├«mpotriva mi╚Öc─ârii pro-democra╚Ťie din Hong Kong de c├ónd Beijingul a impus o nou─â lege a securit─â╚Ťii na╚Ťionale, ├«n iunie anul trecut, pentru a ├«n─âbu╚Öi disiden╚Ťa pe teritoriul semi-autonom pe care l-a preluat de Marea Britanie ├«n 1997.

mai mult la /romania.europalibera.org/

Las─â un r─âspuns